تبلیغات
شیمی وكاربردها - وسیله آزمایشگاهی به نام بورت
 
شیمی وكاربردها
شیمی علم بهترزیستن
یکشنبه 31 فروردین 1393 :: نویسنده : هایده ذاکر حمیدی
بورت وسیله‌ای شیشه‌ای است که به شکل استوانه‌ای عمودی مدرج با شیری در انتها ساخته می‌شود. این وسیله برای ریختن حجم دقیقی از واکنشگرهای مایع در آزمایشهای شیمی مثل سنجش حجمی (تیتراسیون) مورد استفاده قرار می‌گیرد. بورت‌ها بسیار دقیق درجه بندی شده‌اند: بورت‌های کلاس A دقتی معادل ۰٫۰۵ میلی لیتر دارند.

تاریخچه

تاریخچه بورت همزمان با تاریخچه تجزیه حجمی است. فرانکوس آنتونی هنری دسکروزیلس در سال ۱۷۹۱ بورت را اختراع کرد. ژوزف لوییس گی لوساک بورتی را ابداع کرد که دارای یک بازوی کناری بود، او در مقاله‌ای با عنوان استاندارد کردن محلول‌های ایندیگو از دو واژه بورت و پیپت استفاده کرد. تحولی نو در روش‌شناسی و تعمیم دادن روش‌های تجزیه حجمی توسط کارل فردریش موهر انجام شد او با اضافه کردن یک گیره و یک شیر در انتها نسل جدیدی از بورت‌ها را طراح کرد.
نحوه استفاده از بورت

پیش از شروع هر آزمایشی با بورت باید از تمیز بودنِ آن کاملاً اطمینان حاصل کرد. پس از آن باید قضای داخلی بورت را با مایعی که می خواهیم منتقل کنیم، آلوده کنیم. به این منظور بورت را با 5 میلی لیتر از مایع مورد نظر پر کنید و آن را به طور افقی نگه دارید و حول محور اصلی بورت میان انگشتان خود بچرخانید. بورت را در محل خود به وسیله گیره روی پایه ثابت کنید.سپس آن را خالی کنید به این ترتیب همه سطح داخلی بورت و سطح داخلی شیرِ آن با مایعی که می خواهید آن را به وسیله بورت منتقل کنید خیس می شود.


بورت

خیس کردن سطح داخلی بورت به وسیله گرداندنِ آن میان انگشتان به طور افقی

پس از خارج کردن همه مایع موجود در بورت شیر آن را ببندید و آن را با مقدار مناسب از مایع پر کنید. اگر به نوک بورت دقت کنید خواهید دید که قسمت انتهایی آن حاوی حباب هواست. با باز کردن شیر و بیرون ریختنِ جند میلی لیتر از مایع، این حباب ها را خارج کنید.

بورت

به حباب بزرگی که در نوک بورت وجود دارد توجه کنید. این حباب را قبل از شروع آزمایش باید خارج کنید.

حجم دقیق مایع موجود در بورت را با دقت بخوانید و آن را یادداشت کنید.

از این پس می توانید با باز کردن شیر مقدار مایعی که لازم است را از بورت به ظرف مورد نظر خود منتقل کنید. باز کردن یکباره شیر بورت موجب می شود که مقدار زیادی مایع خارج شود. گاهی لازم است که شیر را خیلی کم باز کنید تا مایع قطره قطره از آن خارج شود.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
شنبه 18 شهریور 1396 01:17 ب.ظ
It's amazing for me to have a site, which
is beneficial designed for my knowledge. thanks admin
شنبه 14 مرداد 1396 10:33 ب.ظ
Great blog you've got here.. It's difficult to find excellent writing like
yours these days. I truly appreciate individuals like you!
Take care!!
دوشنبه 9 مرداد 1396 04:56 ب.ظ
My relatives all the time say that I am wasting
my time here at web, but I know I am getting familiarity daily by reading thes pleasant posts.
دوشنبه 18 اسفند 1393 05:46 ب.ظ
دست]احسنت تا عمرم چنین سایتی ندیدم
دوشنبه 18 اسفند 1393 05:32 ب.ظ
جمعه 10 بهمن 1393 10:34 ب.ظ
دانلود کتاب لیتیم در سنتز آلی
http://booktolearn.com/?p=5538
دوشنبه 26 آبان 1393 07:22 ب.ظ
خیلی عالی بود
شما کلاس خصوصی در استان اردبیل دارید
خیلی عالی بود
شما کلاس خصوصی در استان اردبیل دارید
دوشنبه 26 آبان 1393 07:21 ب.ظ
خیلی عالی بود
شما کلاس خصوصی در استان اردبیل دارید
خیلی عالی بود
شما کلاس خصوصی در استان اردبیل دارید
دوشنبه 26 آبان 1393 07:21 ب.ظ
حاضر هستم جلسه ای 60هزار تومان بپردازم
شماره:09143547916
دوشنبه 26 آبان 1393 07:19 ب.ظ
خیلی عالی بود
شما کلاس خصوصی در استان اردبیل دارید
خیلی عالی بود
شما کلاس خصوصی در استان اردبیل دارید
دوشنبه 26 آبان 1393 07:19 ب.ظ
خیلی عالی بود
شما کلاس خصوصی در استان اردبیل دارید
خیلی عالی بود
شما کلاس خصوصی در استان اردبیل دارید
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :